“Erwtensoep” (Kcal 835/ 57 g eiwit) (kleine voor portie ouderen: 420 Kcal /28,5 g eiwit)

In de winter is niets lekkerder dan een bakje snert. Een stevige kost, extra stevig gemaakt om aan te kunnen sterken. Een reden te meer om de maaltijd vol vlees te maken, lekker zacht omdat het vlees lang meesuddert. Zo kunnen zelfs mensen voor wie kauwen pijnlijk is genieten van een lekker kopje soep. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een blik erwtensoep in plaats van de soep zelf te maken.

Wat heb je nodig? (5-6 maaltijden)

  • 1,5 l water
  • 1 tl zout
  • 400 gram spliterwten
  • 2 speklapjes
  • 2 schouderkarbonades
  • 1 laurierblaadje (optioneel)
  • 1 knolselderij
  • 1 grote aardappel kruimig
  • 25 gram selderij
  • 1 fijne rookworst
  • 1 zakje PROSource Plus Neutraal per soepkom

Hoe maak je het?

Smelt een klontje boter en bak de karbonade’s en de speklapjes.