Tomatensoep

8 porties (per portie 240 kcal/19 g eiwit)

Wat heb je nodig?

  • 1 kg tomaat en 1 blik gezeefde tomaten
  • 2 rode paprika’s
  • 1 potje wortels
  • 1 el bruine suiker
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 zakje PROSource neutral
  • 0,5 L kippenbouillon
  • Kruiden naar wens, ik gebruikte: 1 tl oregano, 1 bosje basilicum, 2 takjes tijm, klein beetje sambal

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor en halveer de tomaten, de paprika’s in kwarten en de uien in ringen en besprenkel met de ui, tijm, zout/peper en  suiker en bak 20-25 minuten in de oven.
  • Blender ondertussen de bouillon en de wortel en warm samen met de overige kruiden en de gezeefde tomaten op.
  • Pureer de tomaten, paprika en de uien en meng met het bouillonmengsel en laat 5 minuten koken.

Klaar is je soep!